Of ik gek ben


IJswater, Pellicola en Asoproductions

HET VERHAAL

De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde.

Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

CONCEPT

Initiator, acteur en coproducent van 'Of ik gek ben'

Weerts (geboren in Overloon) studeerde in 2005 af aan de drama-academie Eindhoven. In de afgelopen jaren speelde hij in verschillende theater-, tv -en filmproducties waaronder; Voetbalvrouwen, De bende van Oss, Petticoat, Wolfseinde, Het Bombardement, Moeder ik wil bij de revue, Borgman (geselecteerd voor het Cannes Filmfestival) Baantjer in 2014 Johan, "logisch is anders." Momenteel te zien in de voorstelling “Dansen met de vijand”, de serie Project Orpheus op NPO3 en de Telefilm ‘Op de dijk’ over de nieuwjaarsbrand in Volendam.

Met Of ik gek ben is zijn eerste hoofdrol in een speelfilm een feit. Na het lezen van het boek was het voor Weerts overduidelijk dat dit verhaal verfilmd moest worden. Het is tevens zijn eerste film als initiator, producent en sinds kort zelfs als distributeur.